Kratkoročno varčevanje 

Znesek

Doba v dnevih

Ali doba v mesecih

Imetnik osebnega računa z rednimi mesečnimi prilivi plače ali pokojnine

Obrestna mera je nominalna in nespremenljiva (fiksna) celotno obdobje vezave in je prikazana na letnem nivoju. Hranilnica pri obrestovanju uporablja linearni način obračuna obresti po sledeči formuli:

 

o = Go * p * d / (365/66 * 100)

 

kjer pomeni:

o ........... obresti

Go ........ začetna glavnica

p............obrestna mera

d............število dni v obrestovanem obdobju

 

Pri obračunu obresti se šteje dejansko število dni po koledarju, z upoštevanjem dejanskega števila dni v letu (K, 365/366).

 

Hranilnica obresti pri:

a) kratkoročnih depozitih - obračuna in pripiše k glavnici ob poteku obdobja vezave;

b) dolgoročnih depozitih - obračuna in pripiše obresti glavnici vsakega 31.12. tekočega leta in ob poteku obdobja vezave.

 

V informativnem izračunu je uporabljena obrestna mera "za komitente hranilnice imetnike osebnih računov ", ki velja na dan priprave informativnega izračuna. Zato vas prosimo, da se ob sklenitvi pogodbe prepričate o višini trenutno veljavne obrestne mere.

 

Izračun je zgolj informativne narave in ne predstavlja zavezujoče ponudbe hranilnice ter ni sestavni del depozitne pogodbe, zato si pridružujemo pravico do sprememb. Vabimo vas, da se v primeru vezave večjih zneskov oglasite v eni izmed naših Podružnic, kjer se boste z našimi svetovalci dogovorili o višini obrestne mere.


Obvestila
16.3.2017 | ARHIV

Objavljeni so novi Splošni pogoji za opravljanje plačilnih storitev preko poslovnega računa. Ključna sprememba je možnost izdaje UPN obrazcev s QR kodo. Vse spremembe so barvno označene.
Poleg Splošnih pogojev so objavljena tudi Pravila o izdajanju obrazca univerzalni plačilni nalog (UPN) , ki so postala del Splošnih pogojev. &l ...

13.3.2017 | ARHIV
Od 20.marca 2017 bomo začeli izdajati brezstične kartice za vse potrošnike . Nova tehnologija bo vključena na vseh novih in obnovljenih Maestro in Mastercard karticah . V kolikor ne želite brezstične kartice vam bomo še naprej omogočali uporabo Maestro stične kartice. Prosimo, da preverite veljavnost na kartici in nam tri mesece pred potekom veljavnosti vaše obstoječe kartice le to sporočite preko ...
3.3.2017 | ARHIV
Delavska hranilnica d.d. Ljubljana kot izjemno uspešna, dinamična in hitro rastoča bančna institucija razpisuje delovno mesto VODJA KADROVSKE SLUŽBE (m/ž) Več na: Razpis - Vodja kadrovske službe
Dodatne informacije
  • Znesek varčevanja ne sme biti nižji od 100,00 EUR.
  • Obrestna mera se v obdobju varčevanja ne spreminja.
  • Izračun je informativne narave. Za več informacij vas vabimo, da nas obiščete v eni izmed naših poslovalnic.
E-novice