Miklošičeva 5
LJUBLJANA
1000
Slovenija
info@delavska-hranilnica.si
Facebook Google+ Twitter Instagram

Obvestila

Obvezna uporaba DH Denarnika pri potrjevanju spletnih nakupov

22. 04. 2022

 

Od 3. maja 2022 dalje je za potrjevanje spletnih nakupov obvezna uporaba mobilne denarnice DH Denarnik.  

 

Kaj to pomeni?

Spletnih nakupov brez močne avtentikacije, to je brez potrditve plačila v mobilni denarnici DH Denarnik ne bo več mogoče opravljati, razen v primeru določenih izjem.

 

Zato vam svetujemo, da na svoj mobilni telefon naložite mobilno denarnico DH Denarnik, s katero spletne nakupe potrjujete hitro, enostavno in varno. Za imetnike, ki nimate pametnega telefona ali ne želite uporabljati mobilne denarnice DH Denarnik, hranilnica nudi alternativni rešitvi.

 

Za katere spletne trgovine veljajo pravila glede izvedbe močne avtentikacije?

Standard močne avtentikacije je uvedla Direktiva EU o plačilnih storitvah (PSD2) in velja za izdajatelje kartic ter spletne trgovce v EGP regiji (evropski gospodarski prostor).

 

V primeru, da nakup opravljate v spletni trgovini iz navedene regije, je za uspešno plačilo potrebno izvesti tudi potrditev v mobilni denarnici DH Denarnik. V kolikor spletna trgovina znotraj EGP regije ni usklajena z novimi standardi glede močne avtentikacije, plačila pri spletnem nakupu ne bo mogoče izvesti in bo zavrnjeno.

 

Postopek nakupa v spletnih trgovinah izven EGP regije bo ostal nespremenjen, saj omenjene trgovine niso zavezane zahtevam evropske Direktive o plačilnih storitvah. 

 

Kljub temu je mogoče, da so nekatere spletne trgovine izven EGP zaradi boljše in varnejše uporabniške izkušnje prilagodile svojo plačilno platformo. Zato boste morda tudi v primeru plačila spletnega nakupa v spletni trgovini izven EGP prejeli potisno obvestilo s potrditvijo nakupa v DH Denarniku.

 

Kdaj izvedba močne avtentikacije ni potrebna?

V posameznih primerih bo plačilo spletnega nakupa uspešno tudi brez potrjevanja v mobilni denarnici DH Denarnik. Spletni trgovci se namreč lahko odločijo za uporabo dovoljenih izjem, kjer dodatna potrditev v mobilni denarnici ne bo potrebna.

 

Imam težave pri potrjevanju spletnih nakupov. Na koga se lahko obrnem?

Vse informacije o potrjevanju spletnih plačil z DH Denarnikom ali alternativnimi metodami potrjevanja najdete na www.dh.si/varna-placila.

 

Za vsa vprašanja pa smo vam na voljo na telefonski številki 01 3000 200 ali na e-mail naslovu ....

 

KONTAKT