Najugodnejša banka za fizične osebe že osmo leto zapored.
Miklošičeva 5
LJUBLJANA
1000
Slovenija
info@delavska-hranilnica.si
Facebook Google+ Twitter Instagram
Osebne finance

Brezstična BA Maestro kartica 

Brezstična Maestro kartica logo

Simbol brezstičnega plačevanja Kot lastnik kartice se moramo vedno zavedati, da imamo v rokah svoj denar in da zahteva rokovanje s karticami previdnost in varno ravnanje.

 

Najnovejša tehnologija

Brezstična BA Maestro kartica temelji na najnovejši tehnologiji za plačevanje in vam na prodajnih mestih, ki so označena s simbolom za brezstično plačevanje, omogočajo brezstično plačevanje pri majhnih in velikih nakupih:


Brezstična Maestro kartica logoZa zneske do 25 EUR (velja za Slovenijo, v tujini se lahko znesek razlikuje):

  • kartico samo prislonite na čitalnik


Brezstična Maestro kartica logoZa zneske nad 25 EUR (velja za Slovenijo, v tujini se lahko znesek razlikuje):

  • kartico prislonite na čitalnik in vtipkate osebno številko (PIN).


Brezstična Maestro kartica logoZ zaporednimi nakupi brez vnosa PIN številke v skupni vrednosti nad 50 EUR (velja za Slovenijo, v tujini se lahko znesek razlikuje):

  • vsako transakcijo, ki bo presegla znesek s seštevkom zaporednih nakupov, je potrebno uporabiti vnos PIN številke po izvedeni stični transakciji (z uporabo čipa na kartici).

 

Za vsako transakcijo, ne glede na to ali je bila opravljena z vnosom osebne številke (PIN), prejmete varnostno SMS obvestilo, če ste na storitev naročeni.

 

Kako se uporablja brezstična BA Maestro kartica?

 

Kako se uporablja brezstična Maestro kartica?

 

 

Kako naročite brezstično kartico

V kolikor želite naročiti brezstično kartico preden vam bo potekla obstoječa (datum veljavnosti je na sprednji strani kartice), nam le to sporočite preko sporočila v spletni banki (meni Sporočila, podmeni Novo sporočilo) oziroma se oglasite v najbližji poslovalnici.

 

Strošek predčasnega naročila kartice se vam obračuna glede na veljavno tarifo hranilnice.

 

Prehod na brezstično kartico ni nujen

V kolikor ne želite brezstične kartice vam bomo še naprej omogočali uporabo BA Maestro stične kartice.

 

Preverite veljavnost na kartici in nam tri mesece pred potekom veljavnosti vaše obstoječe kartice le to sporočite preko sporočila v spletni banki (meni Sporočila, podmeni Novo sporočilo) oziroma se oglasite v najbližji poslovalnici na podlagi česar vam bomo brezplačno naročili novo stično BA Maestro kartico.

 

Brezstično plačevanje je varno

Brezstično plačevanje s plačilnimi karticami je varno, prenos podatkov ob izvedbi transakcije med brezstično kartico in POS terminalom pa ustrezno kodirano.

 

V kolikor čitalnik zazna neposredno prisotnost več brezstičnih kartic, je potrebno kartico vzeti iz denarnice in jo približati POS terminalu na manj kot dva centimetra.

 

Brezstične kartice ni potrebno podati trgovcu ob opravljanju nakupa, pač pa celoten postopek opravite sami.