Najugodnejša banka za fizične osebe že osmo leto zapored.
Miklošičeva 5
LJUBLJANA
1000
Slovenija
info@delavska-hranilnica.si
Facebook Google+ Twitter Instagram
Poslovne finance

Brezstična kartica

simbol za brezstično kartico

Simbol brezstičnega plačevanja kot lastnik kartice se moramo vedno zavedati, da imamo v rokah svoj denar in da zahteva rokovanje s karticami previdnost in varno ravnanje. Brezstične kartice temeljijo na najnovejši tehnologiji za plačevanje in vam na prodajnih mestih, ki so označena s simbolom za brezstično plačevanje, omogočajo brezstično plačevanje pri majhnih in velikih nakupih:


Za zneske do 25 EUR (velja za Slovenijo, v tujini se lahko znesek razlikuje):

  • kartico samo prislonite na čitalnik.


Za zneske nad 25 EUR (velja za Slovenijo, v tujini se lahko znesek razlikuje):

  • kartico prislonite na čitalnik in vtipkate osebno številko (PIN).


Z zaporednimi nakupi brez vnosa PIN številke v skupni vrednosti nad 50 EUR (velja za Slovenijo, v tujini se lahko znesek razlikuje):

  • vsako transakcijo, ki bo presegla znesek s seštevkom zaporednih nakupov, je potrebno uporabiti vnos PIN številke po izvedeni stični transakciji (z uporabo čipa na kartici).

 

Za vsako transakcijo, ne glede na to ali je bila opravljena z vnosom osebne številke (PIN), prejmete varnostno SMS obvestilo, če ste na storitev naročeni.

 

 

brezstično plačevanje

 

 

Če želite naročiti brezstično kartico preden vam bo potekla obstoječa (datum veljavnosti je na sprednji strani kartice), nam le to sporočite preko sporočila v spletni banki (meni Sporočila, Novo sporočilo) oziroma se oglasite v najbližji poslovalnici. Strošek predčasnega naročila kartice se vam obračuna glede na veljavno tarifo hranilnice. Poslovnih kartic s stično tehnologijo ne bomo več imeli v ponudbi.

 

Brezstično plačevanje s plačilnimi karticami je varno, prenos podatkov ob izvedbi transakcije med brezstično kartico in POS terminalom pa ustrezno kodirano. Če čitalnik zazna neposredno prisotnost več brezstičnih kartic, je potrebno kartico vzeti iz denarnice in jo približati POS terminalu na manj kot dva centimetra. Brezstične kartice ni potrebno podati trgovcu ob opravljanju nakupa, pač pa celoten postopek opravite sami.

 

Več informacij najdete na:
https://www.mastercard.si/sl-si/frequently-asked-questions.html