Najugodnejša banka za fizične osebe že osmo leto zapored.
Miklošičeva 5
LJUBLJANA
1000
Slovenija
info@delavska-hranilnica.si
Facebook Google+ Twitter Instagram

DH Denarnik
Mobilna denarnica

Mobilna denarnica DH Denarnik nudi sodoben, varen in enostaven način plačevanja z mobilnim telefonom. Aplikacija bo nadomestila vašo denarnico, z njo  boste lahko plačevali z vsemi vašimi plačilnimi karticami Delavske hranilnice ali pa uporabili Flik plačilo. Vse na enem mestu, vedno pri roki.

 

 


 

Kaj omogoča

PLAČILO S KARTICO

DH Denarnik omogoča hitro plačevanje s plačilnimi karticami, ki jih imate naložene na mobilnem telefonu. Plačujete lahko tako doma kot v tujini, na vseh prodajnih mestih, ki  mogočajo brezstično plačevanje. Obenem lahko z DH Denarnikom opravite tudi dvig gotovine na vseh brezstičnih bankomatih.

   

FLIK PLAČILO

Flik plačilo je sodoben način plačevanja med uporabniki slovenskih bank. S Flikom lahko denar nakažete kontaktom iz svojega telefonskega imenika ali z vpisom e-mail naslova prejemnika, pogoj pri tem je zgolj to, da je prejemnik plačil prav tako vključen v shemo Flik preko Delavske hranilnice ali banke, kjer ima odprt račun.

 

 

Več o Fliku

 

 

Prednosti

Plačevanje z mobilno denarnico DH Denarnik je enostaven, hiter in varen način plačevanja. Omogoča vam brezstično plačevanje in nudi udobnost, saj lahko plačilo izvedete s telefonom, ki ga imamo danes vedno blizu. Storitev je brezplačna in ne zahteva obiska poslovalnice*.

 

* V mobilno denarnico DH Denarnik se lahko registrirate brez obiska poslovalnice, če hranilnica že ima vse vaše potrebne podatke (davčna številka, številka mobilnega telefona).

 


 

Aplikacijo DH Denarnik lahko uporabljate, če:

 • ste imetniki osebnega računa in plačilnih kartic Mastercard ali BA Maestro Delavske hranilnice
 • uporabljate mobilni telefon z operacijskim sistemom Android (verzije najmanj 7.0) ali mobilni telefon z opracijskim sistemom iOS (verzije najmanj 11.0)

  

Funkcionalnosti mobilne denarnice se razlikujejo glede na operacijski sistem telefona, ki ga uporabljate, in dodatke v telefonu, kot je možnost uporabe NFC tehnologije.

 

Postanite naš komitent

 


 

 

Prenos in nameščanje aplikacije

Namestitev aplikacije je hitra in enostavna, brez obiska poslovalnice. Najprej iz Google Play Store ali App Store prenesite aplikacijo DH Denarnik. Do sodobnega načina plačevanja vas loči le nekaj korakov.

 

Potrditev pogojev uporabe
Potrditev pogojev uporabe

Preberite in potrdite pogoje uporabe mobilne denarnice.

Registracija
Registracija

Sledite enostavnemu postopku registracije s klikom na gumb Registriraj se.

Registracija
Registracija

Vpišite davčno številko ter zadnje 4 številke kartice.

Potrditev telefonske številke
Potrditev telefonske številke

Preverite in potrdite svojo mobilno telefonsko številko. Nanjo boste prejeli aktivacijsko kodo.

Vpis aktivacijske kode
Vpis aktivacijske kode

Vpišite aktivacijsko kodo, ki ste jo prejeli kot SMS sporočilo.

Določitev vstopnega gesla
Določitev vstopnega gesla

Izberite 4-mestno številčno geslo, ki ga boste uporabljali za vstop v aplikacijo.

Vstop v aplikacijo
Vstop v aplikacijo

Vpišite izbrano geslo.

Vstop v aplikacijo
Vstop v aplikacijo

Če želite, omogočite hitro prijavo s prstnim odtisom.

Izbor plačilnih kartic
Izbor plačilnih kartic

S klikom na znak + izberite kartice, ki jih želite uporabljati za plačevanje z mobilnim telefonom.

Izbor Flik aliasa
Izbor Flik aliasa

Iz seznama aliasov izberite svoj kontaktni podatek. Predlagamo telefonsko številko, saj vas bodo prijatelji tako lažje našli. 

 


 

 

Uporaba aplikacije – plačevanje s kartico

S plačilnimi karticami Delavske hranilnice lahko plačujete vsi, ki uporabljate mobilni telefon z operacijskim sistemom Android in NFC komunikatorjem.

Plačilo trgovcu
Plačilo trgovcu

Začnite postopek s klikom na izbrano vrsto plačila.

Izberi plačilno kartico
Izberi plačilno kartico

Plačate lahko s privzeto plačilno kartico ali s klikom izberete drugo možnost.

Plačevanje
Plačevanje

Telefon približajte POS terminalu....

Izvršitev plačila
Izvršitev plačila

Počakajte na potrditev uspešno izvršenega plačila. 

Uporaba aplikacije – Flik plačilo

Flik plačilo je v DH Denarniku na voljo tako uporabnikom mobilnega telefona s sistemom Android kot iOS. Flik plačilo deluje le, če sta tako pošiljatelj kot prejemnik sredstev registrirana v shemi Flik. Več o tem si lahko preberete na spletni strani www.flik.si.

 Plačilo kontaktu
Plačilo kontaktu

Začnite postopek s klikom na izbrano vrsto plačila.  

Izbor kontakta
Izbor kontakta

Izberite kontakt iz svojega telefonskega imenika...

Izbor kontakta
Izbor kontakta

....ali iz seznama najpogosteje uporabljanih kontaktov.

Alias kontakta
Alias kontakta

Iz nabora kontaktnih podatkov izberite alias kontakta.

Plačilo
Plačilo

Vpišite znesek in sporočilo kontaktu.

Povzetek plačila
Povzetek plačila

Preverite pravilnost vnesenih podatkov. 

Potrditev plačila
Potrditev plačila

Plačilo potrdite z vnosom gesla ali uporabo prstnega odtisa.

Izvršitev plačila
Izvršitev plačila

Počakajte na potrditev uspešno izvršenega plačila.

S Flikom lahko svoj denar zahtevate nazaj. Ste plačali malico sodelavcu, založili denar za darilo učiteljici ali prijatelju? Izberite kontakte v svojem imeniku in jim pošljite zahtevek za plačilo.

Zahtevaj plačilo
Zahtevaj plačilo

Začnite postopek s klikom na izbrano vrsto plačila. 

Izbor kontakta
Izbor kontakta

Izberite kontakt iz svojega telefonskega imenika...

Izbor kontakta
Izbor kontakta

....ali iz seznama najpogosteje uporabljanih kontaktov.

Plačilo
Plačilo

Vpišite znesek in sporočilo kontaktu. 

Izvršitev plačila
Izvršitev plačila

Počakajte na potrditev uspešno izvršenega plačila.

 


 

Dobro je vedeti

 

denarnik

Možnost plačevanja s plačilno kartico ali Flikom

Z mobilno denarnico DH Denarnik lahko s plačilnimi karticami plačujete tako doma kot v tujini, na vseh prodajnih mestih, ki nudijo brezstično plačevanje. S Flikom lahko plačujete na prodajnih mestih, ki sprejemajo Flik plačila.

denarnik

Flik plačilo med uporabniki slovenskih bank

Z mobilno denarnico DH Denarnik lahko nakažete denar kontaktom iz svojega telefonskega imenika ali z vpisom e-mail naslova prejemnika. Vi ali vaš prijatelj denar prejmeta takoj, pogoj je le, da ste pošiljatelj in tudi prejemnik sredstev registrirana v shemi Flik. Prav tako lahko s Flikom kontaktu pošljete zahtevek za plačilo. 

denarnik

Enostavna uporaba

Pri plačevanju s kartico telefon zgolj odklenete in ga približate terminalu na prodajnemu mestu, v kolikor imate vklopljen NFC in je DH Denarnik nastavljen kot privzeta mobilna denarnica v vašem telefonu. Pri izvedbi Flik plačila v DH Denarniku izberete ustrezno funkcijo, iz imenika ali z ročnim vnosom mobilne telefonske številke določite prejemnika in sledite postopku.

denarnik

Varnost uporabe NFC

Uporaba NFC tehnologije je preizkušena in dokazano varna. Vedno pa imate možnost uporabe storitve varnostno SMS sporočilo, ki vas seznani s transakcijami.

denarnik

Plačila z mobilnim telefonom nad 25 EUR

Nakupe s kartico nad 25 evrov je potrebno potrditi s številko PIN. Številka PIN posamezne digitalizirane kartice je enaka številki PIN izbrane kartice v fizični obliki, ter se vnese na terminalu POS. V primeru potrebe pri potrjevanju plačil Flik to storite z vnosom gesla, kot ga imate določenega za vstop v aplikacijo.

denarnik

Potrebni varnostni elementi v mobilni napravi

Aplikacija DH Denarnik ne deluje, če mobilnega telefona nimate zavarovanega / zaklenjenega z vsaj enim varnostnim elementov – PIN, vzorec ali prstni odtis.

denarnik

Brezplačna aplikacija

Namestitev in uporaba mobilne denarnice DH Denarnik je brezplačna, naložite pa si jo lahko v trgovini Google Play ali Apple Play.

Pogosta vprašanja

Android

Kaj omogoča mobilna denarnica DH Denarnik?

Mobilna denarnica DH Denarnik za operacijski sistem iOS omogoča izvedbo dveh vrst plačil, in sicer:

 

 • izvrševanje plačil Flik na račun prijateljev oziroma kontaktov z uporabo telefonskega imenika, pri čemer mora biti prejemnik sredstev uporabnik storitve Flik.
 • izvajanje plačil Flik na prodajnih mestih (preko terminala POS ali druge ustrezne mobilne naprave), ki sprejemajo plačila Flik, s skeniranjem QR kode.

 

Pri plačilu kontaktu in izvedbi plačila Flik v DH Denarniku izberete ustrezno funkcijo, iz imenika ali z ročnim vnosom mobilne telefonske številke določite prejemnika, vnesete znesek in morebitno sporočilo prejemniku ter potrdite plačilo. Pri plačilu na prodajnem mestu v DH Denarniku izberete plačilno sredstvo Flik in skenirate QR kodo trgovca. 

Kakšni so pogoji za uporabo DH Denarnika?

Mobilno denarnico DH Denarnik lahko uporabljalo vsi imetniki plačilnih kartic Mastercard in kartic Maestro, katerih izdajatelj je Delavska hranilnica. Pogoj za uporabo aplikacije je mobilni telefon z operacijskim sistemom Android, najmanj verzije Lollipop 7.0, ali operacijskim sistemom iOS, najmanj verzije 11.0. 

 

Funkcionalnosti DH Denarnika se razlikujejo glede na tip telefona in vrsto operacijskega sistema. V operacijskem sistemu iOS zaradi omejitev, postavljenih s strani Apple-a, ni mogoče digitalizirati kartic in z njimi izvajati plačila ter izvrševati plačila Flik preko NFC komunikatorja na prodajnem mestu. 

Kako registriram mobilno denarnico DH Denarnik?

Za registracijo mobilne denarnice DH Denarnik potrebujete dostop do interneta, bodisi preko mobilnega omrežja (Mobile Data oz. prenos podatkov) bodisi preko WiFi povezave, v Sloveniji in v tujini.

 

Postopek registracije in aktivacije:

 • aplikacijo DH Denarnik brezplačno namestite iz trgovine Apple app store,
 • v postopku registracije vnesete svojo davčno številko in zadnjih 6 številk katerekoli izmed svojih plačilnih kartic Mastercard ali Maestro (v primeru Mastercard je številka kartice navedena na prvi strani kartice, pri Maestro pa na zadnji strani kartice),
 • po potrditvi vnosa, aplikacija ponudi telefonsko številko, na katero vam posredujemo SMS sporočilo z aktivacijsko kodo (v kolikor telefonska številka ni pravilna, postopka ni mogoče nadaljevati, spremembo številke pa morate sporočite hranilnici),
 • prejeto aktivacijsko kodo prepišete v aplikacijo ter določite 4 mestno številčno geslo; v kolikor mobilni telefon podpira uporabo prstnega odtisa ali prepoznavo obraza, lahko uporabite tudi ta enostavnejši biometrični element,
 • iOS uporabniki nadaljujete z nastavitvijo svojega Flik aliasa in s tem zaključite postopek registracije in aktivacije.

 

Registracija aplikacije na mobilnih telefonih, ki nimajo omogočene funkcionalnosti zaklepanja telefona, ni mogoče. Registracija mobilne denarnice DH Denarnik ni mogoča v državah, v katerih velja prepoved oziroma omejitev poslovanja s karticami Mastercard; seznam držav oziroma regij je objavljen na spletnih straneh mednarodnega kartičnega sistema Mastercard.

> Vsa pogosta vprašanja

iOs

Kaj omogoča mobilna denarnica DH Denarnik?

Mobilna denarnica DH Denarnik za operacijski sistem iOS omogoča izvedbo dveh vrst plačil, in sicer:

 

 • izvrševanje plačil Flik na račun prijateljev oziroma kontaktov z uporabo telefonskega imenika, pri čemer mora biti prejemnik sredstev uporabnik storitve Flik.
 • izvajanje plačil Flik na prodajnih mestih (preko terminala POS ali druge ustrezne mobilne naprave), ki sprejemajo plačila Flik, s skeniranjem QR kode.

 

Pri plačilu kontaktu in izvedbi plačila Flik v DH Denarniku izberete ustrezno funkcijo, iz imenika ali z ročnim vnosom mobilne telefonske številke določite prejemnika, vnesete znesek in morebitno sporočilo prejemniku ter potrdite plačilo. Pri plačilu na prodajnem mestu v DH Denarniku izberete plačilno sredstvo Flik in skenirate QR kodo trgovca. 

Kakšni so pogoji za uporabo DH Denarnika?

Mobilno denarnico DH Denarnik lahko uporabljalo vsi imetniki plačilnih kartic Mastercard in kartic Maestro, katerih izdajatelj je Delavska hranilnica. Pogoj za uporabo aplikacije je mobilni telefon z operacijskim sistemom Android, najmanj verzije Lollipop 7.0, ali operacijskim sistemom iOS, najmanj verzije 11.0. 

 

Funkcionalnosti DH Denarnika se razlikujejo glede na tip telefona in vrsto operacijskega sistema. V operacijskem sistemu iOS zaradi omejitev, postavljenih s strani Apple-a, ni mogoče digitalizirati kartic in z njimi izvajati plačila ter izvrševati plačila Flik preko NFC komunikatorja na prodajnem mestu. 

Kako registriram mobilno denarnico DH Denarnik?

Za registracijo mobilne denarnice DH Denarnik potrebujete dostop do interneta, bodisi preko mobilnega omrežja (Mobile Data oz. prenos podatkov) bodisi preko WiFi povezave, v Sloveniji in v tujini.

 

Postopek registracije in aktivacije:

 • aplikacijo DH Denarnik brezplačno namestite iz trgovine Apple app store,
 • v postopku registracije vnesete svojo davčno številko in zadnjih 6 številk katerekoli izmed svojih plačilnih kartic Mastercard ali Maestro (v primeru Mastercard je številka kartice navedena na prvi strani kartice, pri Maestro pa na zadnji strani kartice),
 • po potrditvi vnosa, aplikacija ponudi telefonsko številko, na katero vam posredujemo SMS sporočilo z aktivacijsko kodo (v kolikor telefonska številka ni pravilna, postopka ni mogoče nadaljevati, spremembo številke pa morate sporočite hranilnici),
 • prejeto aktivacijsko kodo prepišete v aplikacijo ter določite 4 mestno številčno geslo; v kolikor mobilni telefon podpira uporabo prstnega odtisa ali prepoznavo obraza, lahko uporabite tudi ta enostavnejši biometrični element,
 • iOS uporabniki nadaljujete z nastavitvijo svojega Flik aliasa in s tem zaključite postopek registracije in aktivacije.

 

Registracija aplikacije na mobilnih telefonih, ki nimajo omogočene funkcionalnosti zaklepanja telefona, ni mogoče. Registracija mobilne denarnice DH Denarnik ni mogoča v državah, v katerih velja prepoved oziroma omejitev poslovanja s karticami Mastercard; seznam držav oziroma regij je objavljen na spletnih straneh mednarodnega kartičnega sistema Mastercard.

> Vsa pogosta vprašanja

KONTAKT