Najugodnejša banka za fizične osebe že osmo leto zapored.
Miklošičeva 5
LJUBLJANA
1000
Slovenija
info@delavska-hranilnica.si
Facebook Google+ Twitter Instagram

DH Denarnik
Mobilna denarnica

Mobilna denarnica DH Denarnik vam nudi sodoben, varen in enostaven način plačevanja z mobilnim telefonom. Aplikacija bo nadomestila vašo denarnico in zbrala vse vaše plačilne kartice Delavske hranilnice na enem mestu, kjer so vam vedno pri roki.

DH denarnik QR download

 

Kaj omogoča

DH Denarnik vam omogoča hitro plačevanje s plačilnimi karticami, ki jih imate

naložene na mobilnem telefonu. Plačujete lahko tako doma kot v tujini, na vseh
prodajnih mestih, ki omogočajo brezstično plačevanje. Obenem lahko z DH Denarnikom opravite tudi dvig gotovine na vseh brezstičnih bankomatih.

 

Prednosti

Plačevanje z mobilno denarnico DH Denarnik je enostaven, hiter in varen način plačevanja. Omogoča vam brezstično plačevanje in nudi udobnost, saj lahko plačilo izvedete s telefonom, ki ga imamo danes vedno blizu. Storitev je brezplačna in ne zahteva obiska poslovalnice*.

 

* V mobilno denarnico DH Denarnik se lahko registrirate brez obiska poslovalnice, če hranilnica že ima vse vaše potrebne podatke (davčna številka, številka mobilnega telefona).

 

Aplikacijo DH Denarnik lahko uporabljate, če:

  • ste imetniki plačilnih kartic Mastercard ali BA Maestro Delavske hranilnice,
  • uporabljate mobilni telefon z operacijskim sistemom Android (verzije najmanj 5.0) in tehnologijo NFC.

 

Postanite naš komitent

 


 

DH Denarnik - Mobilna denarnica

 

 


 

 

Prenos in nameščanje aplikacije

Namestitev aplikacije je hitra in enostavna, brez obiska poslovalnice. Najprej iz Google Play Store prenesite aplikacijo DH Denarnik. Do sodobnega načina plačevanja vas loči le nekaj korakov.

 

 

 

Registracija
Registracija

Sledite enostavnemu postopku registracije. Vpišite davčno številko in 4 zadnje številke katerekoli od vaših kartic.

Potrditev telefonske številke
Potrditev telefonske številke

Preverite in potrdite svojo telefonsko številko.

Nanjo boste prejeli aktivacijsko kodo.

Vpis aktivacijske kode
Vpis aktivacijske kode

Vpišite aktivacijsko kodo, ki ste jo prejeli kot SMS sporočilo.

Določitev vstopnega gesla
Določitev vstopnega gesla

Izberite 4-mestno številčno geslo, ki ga boste uporabljali za vstop v aplikacijo.

> Pri namestitvi vam lahko pomaga tudi spodnji video:

 

 


 

 

Uporaba aplikacije – dodajanje kartic in plačevanje

Pred prvo uporabo DH Denarnika morate dodati eno ali več plačilnih kartic. Dodate lahko kartice Delavske hranilnice, Mastercard in BA Maestro.

Dodajanje nove kartice
Dodajanje nove kartice

Novo kartico dodate s klikom na znak + in potrditvijo izbire.

Izbira privzete kartice
Izbira privzete kartice

Za privzeto kartico določite tisto, ki jo največkrat uporabljate za plačevanje.

Izvedba plačila s privzeto kartico
Izvedba plačila s privzeto kartico

Za plačevanje s privzeto kartico odklenite svoj telefon in ga približajte POS terminalu.

Vstop v aplikacijo ni potreben.

Izbira kartice za plačilo
Izbira kartice za plačilo

Za plačevanje z drugo kartico, ki ni nastavljena kot privzeta, vstopite v aplikacijo, izberite Plačilo trgovcu ter z dotikom potrdite kartico, s katero želite izvesti plačilo.

> Več o izvedbi plačil si lahko ogledate v spodnjem videu:

 

 


Dobro je vedeti

 

denarnik

Možnost plačevanje na številnih mestih, doma in v tujini

Z mobilno denarnico DH Denarnik lahko plačujete tako doma kot v tujini, na vseh prodajnih mestih, ki nudijo brezstično plačevanje.

denarnik

Enostavna uporaba

Telefon zgolj odklenete in ga približate terminalu na prodajnemu mestu, v kolikor imate vklopljen NFC in je DH Denarnik nastavljen kot privzeta mobilna denarnica v vašem telefonu.

denarnik

Varnost uporabe NFC

Uporaba NFC tehnologije je preizkušena in dokazano varna. Vedno pa imate možnost uporabe storitve varnostno SMS sporočilo, ki vas seznani s transakcijami, opravljenimi s kartico. O morebitni nepooblaščeni uporabi kartice boste tako nemudoma obveščeni.

denarnik

Plačila z mobilnim telefonom nad 15 EUR

Nakupe nad 15 evrov je potrebno potrditi s številko PIN. Številka PIN posamezne digitalizirane kartice je enaka številki PIN izbrane kartice v fizični obliki, ter se vnese na terminalu POS.

denarnik

Potrebni varnostni elementi v mobilni napravi

Aplikacija DH Denarnik ne deluje, če mobilnega telefona nimate zavarovanega / zaklenjenega z vsaj enim varnostnim elementov – PIN, vzorec ali prstni odtis.

denarnik

Brezplačna aplikacija

Namestitev in uporaba mobilne denarnice DH Denarnik je brezplačna, naložite pa si jo lahko v trgovini Google Play.

Kaj omogoča mobilna denarnica DH Denarnik?

Mobilna denarnica DH Denarnik za operacijski sistem iOS omogoča izvedbo dveh vrst plačil, in sicer:

 

  • izvrševanje plačil Flik na račun prijateljev oziroma kontaktov z uporabo telefonskega imenika, pri čemer mora biti prejemnik sredstev uporabnik storitve Flik.
  • izvajanje plačil Flik na prodajnih mestih (preko terminala POS ali druge ustrezne mobilne naprave), ki sprejemajo plačila Flik, s skeniranjem QR kode.

 

Pri plačilu kontaktu in izvedbi plačila Flik v DH Denarniku izberete ustrezno funkcijo, iz imenika ali z ročnim vnosom mobilne telefonske številke določite prejemnika, vnesete znesek in morebitno sporočilo prejemniku ter potrdite plačilo. Pri plačilu na prodajnem mestu v DH Denarniku izberete plačilno sredstvo Flik in skenirate QR kodo trgovca. 

Kakšni so pogoji za uporabo DH Denarnik?

Mobilno denarnico DH Denarnik lahko uporabljalo vsi imetniki plačilnih kartic Mastercard in kartic Maestro, katerih izdajatelj je Delavska hranilnica.

Pogoj za uporabo aplikacije je mobilni telefon: z operacijskim sistemom Android, najmanj verzije Lollipop 5.0, ali operacijskim sistemom iOS, najmanj verzije 11.0, z varnostnim protokolom TLS 1.2.

 

Funkcionalnosti DH Denarnika se razlikujejo glede na tip telefona in vrsto operacijskega sistema. V operacijskem sistemu iOS zaradi omejitev, postavljenih s strani Apple-a, ni mogoče digitalizirati kartic in z njimi izvajati plačila ter izvrševati plačila Flik preko NFC komunikatorja na prodajnem mestu.

 

Z DH Denarnikom ni mogoče izvajati plačil s kartico ter izvrševati plačil Flik preko NFC komunikatorja na prodajnem mestu z mobilno napravo, ki sicer ima ustrezen operacijski sistem Android, vendar nima vgrajene NFC tehnologije za brezžično komuniciranje.

Kako registriram mobilno denarnico DH Denarnik?

Za registracijo mobilne denarnice DH Denarnik potrebujete dostop do interneta, bodisi preko mobilnega omrežja (Mobile Data oz. prenos podatkov) bodisi preko WiFi povezave, v Sloveniji in v tujini.

 

Postopek registracije in aktivacije:

  • Aplikacijo DH Denarnik brezplačno namestite iz trgovine Google Play
  • V postopku registracije vnesete svojo davčno številko in zadnjih 6 številk katerekoli izmed svojih plačilnih kartic Mastercard ali Maestro (v primeru Mastercard je številka kartice navedena na prvi strani kartice, pri Maestro pa na zadnji strani kartice)
  • Po potrditvi vnosa, aplikacija ponudi telefonsko številko, na katero vam posredujemo SMS sporočilo z aktivacijsko kodo (v kolikor telefonska številka ni pravilna, postopka ni mogoče nadaljevati, spremembo številke pa morate sporočite hranilnici)
  • Prejeto aktivacijsko kodo prepišete v aplikacijo ter določite 4 mestno številčno geslo; v kolikor mobilni telefon podpira uporabo prstnega odtisa ali prepoznavo obraza, lahko uporabite tudi ta enostavnejši biometrični element
  • Android uporabniki nadaljujete z aktiviranjem plačilnih kartic, ki jih boste uporabljali z mobilno denarnico, in nastavitvijo svojega Flik aliasa ter s tem zaključite postopek registracije in aktivacije.

 

Registracija aplikacije na mobilnih telefonih, ki nimajo omogočene funkcionalnosti zaklepanja telefona, ni mogoče. Registracija mobilne denarnice DH Denarnik ni mogoča v državah, v katerih velja prepoved oziroma omejitev poslovanja s karticami Mastercard; seznam držav oziroma regij je objavljen na spletnih straneh mednarodnega kartičnega sistema Mastercard.

> Vsa pogosta vprašanja