Najugodnejša banka za fizične osebe že osmo leto zapored.
Miklošičeva 5
LJUBLJANA
1000
Slovenija
info@delavska-hranilnica.si
Facebook Google+ Twitter Instagram

DH Denarnik
Mobilna denarnica

Mobilna denarnica DH Denarnik vam nudi sodoben, varen in enostaven način plačevanja z mobilnim telefonom. Aplikacija bo nadomestila vašo denarnico in zbrala vse vaše plačilne kartice Delavske hranilnice na enem mestu, kjer so vam vedno pri roki.

DH denarnik QR download

 

Kaj omogoča

DH Denarnik vam omogoča hitro plačevanje s plačilnimi karticami, ki jih imate

naložene na mobilnem telefonu. Plačujete lahko tako doma kot v tujini, na vseh
prodajnih mestih, ki omogočajo brezstično plačevanje. Obenem lahko z DH Denarnikom opravite tudi dvig gotovine na vseh brezstičnih bankomatih.

 

Prednosti

Plačevanje z mobilno denarnico DH Denarnik je enostaven, hiter in varen način plačevanja. Omogoča vam brezstično plačevanje in nudi udobnost, saj lahko plačilo izvedete s telefonom, ki ga imamo danes vedno blizu. Storitev je brezplačna in ne zahteva obiska poslovalnice*.

 

* V mobilno denarnico DH Denarnik se lahko registrirate brez obiska poslovalnice, če hranilnica že ima vse vaše potrebne podatke (davčna številka, številka mobilnega telefona).

 

Aplikacijo DH Denarnik lahko uporabljate, če:

  • ste imetniki plačilnih kartic Mastercard ali BA Maestro Delavske hranilnice,
  • uporabljate mobilni telefon z operacijskim sistemom Android (verzije najmanj 5.0) in tehnologijo NFC.

 

Postanite naš komitent

 


 

DH Denarnik - Mobilna denarnica

 

 


 

 

Prenos in nameščanje aplikacije

Namestitev aplikacije je hitra in enostavna, brez obiska poslovalnice. Najprej iz Google Play Store prenesite aplikacijo DH Denarnik. Do sodobnega načina plačevanja vas loči le nekaj korakov.

 

 

 

Registracija
Registracija

Sledite enostavnemu postopku registracije. Vpišite davčno številko in 4 zadnje številke katerekoli od vaših kartic.

Potrditev telefonske številke
Potrditev telefonske številke

Preverite in potrdite svojo telefonsko številko.

Nanjo boste prejeli aktivacijsko kodo.

Vpis aktivacijske kode
Vpis aktivacijske kode

Vpišite aktivacijsko kodo, ki ste jo prejeli kot SMS sporočilo.

Določitev vstopnega gesla
Določitev vstopnega gesla

Izberite 4-mestno številčno geslo, ki ga boste uporabljali za vstop v aplikacijo.

> Pri namestitvi vam lahko pomaga tudi spodnji video:

 

 


 

 

Uporaba aplikacije – dodajanje kartic in plačevanje

Pred prvo uporabo DH Denarnika morate dodati eno ali več plačilnih kartic. Dodate lahko kartice Delavske hranilnice, Mastercard in BA Maestro.

Dodajanje nove kartice
Dodajanje nove kartice

Novo kartico dodate s klikom na znak + in potrditvijo izbire.

Izbira privzete kartice
Izbira privzete kartice

Za privzeto kartico določite tisto, ki jo največkrat uporabljate za plačevanje.

Izvedba plačila s privzeto kartico
Izvedba plačila s privzeto kartico

Za plačevanje s privzeto kartico odklenite svoj telefon in ga približajte POS terminalu.

Vstop v aplikacijo ni potreben.

Izbira kartice za plačilo
Izbira kartice za plačilo

Za plačevanje z drugo kartico, ki ni nastavljena kot privzeta, vstopite v aplikacijo, izberite Plačilo trgovcu ter z dotikom potrdite kartico, s katero želite izvesti plačilo.

> Več o izvedbi plačil si lahko ogledate v spodnjem videu:

 

 


Dobro je vedeti

 

denarnik

Možnost plačevanje na številnih mestih, doma in v tujini

Z mobilno denarnico DH Denarnik lahko plačujete tako doma kot v tujini, na vseh prodajnih mestih, ki nudijo brezstično plačevanje.

denarnik

Enostavna uporaba

Telefon zgolj odklenete in ga približate terminalu na prodajnemu mestu, v kolikor imate vklopljen NFC in je DH Denarnik nastavljen kot privzeta mobilna denarnica v vašem telefonu.

denarnik

Varnost uporabe NFC

Uporaba NFC tehnologije je preizkušena in dokazano varna. Vedno pa imate možnost uporabe storitve varnostno SMS sporočilo, ki vas seznani s transakcijami, opravljenimi s kartico. O morebitni nepooblaščeni uporabi kartice boste tako nemudoma obveščeni.

denarnik

Plačila z mobilnim telefonom nad 15 EUR

Nakupe nad 15 evrov je potrebno potrditi s številko PIN. Številka PIN posamezne digitalizirane kartice je enaka številki PIN izbrane kartice v fizični obliki, ter se vnese na terminalu POS.

denarnik

Potrebni varnostni elementi v mobilni napravi

Aplikacija DH Denarnik ne deluje, če mobilnega telefona nimate zavarovanega / zaklenjenega z vsaj enim varnostnim elementov – PIN, vzorec ali prstni odtis.

denarnik

Brezplačna aplikacija

Namestitev in uporaba mobilne denarnice DH Denarnik je brezplačna, naložite pa si jo lahko v trgovini Google Play.

Pogosta vprašanja

 

Kaj omogoča mobilna denarnica DH Denarnik?

Mobilna denarnica DH Denarnik omogoča brezstično plačevanje s plačilnimi karticami Mastercard in Maestro, katerih izdajatelj je Delavska hranilnica. Plačilo z mobilno denarnico DH Denarnik se izvrši s pametnim mobilnim telefonom na vseh terminalih POS doma in v tujini, ki omogočajo brezstično plačevanje.

 

Pri plačilu v DH Denarnik-u izberete kartico, s katero želite plačati, ali celo preprosteje, po odklenitvi vašega telefona hitro in brez vstopa v DH Denarnik plačate s kartico, ki ste jo določili kot privzeto.

Kakšni so pogoji za uporabo DH Denarnik?

Mobilno denarnico DH Denarnik lahko uporabljalo vsi imetniki plačilnih kartic Mastercard in imetniki Maestro kartic, katerih izdajatelj je Delavska hranilnica.

 

Pogoj za uporabo aplikacije je mobilni telefon, ki ima:

  • operacijski sistem Android, najmanj verzije Lollipop 5.0
  • NFC tehnologijo za brezstično komuniciranje, in
  • varnostnim protokolom TLS 1.2.

 

Uporaba DH Denarnika v operacijskem sistemu iOS ni mogoča zaradi omejitev, postavljenih s strani Apple-a.

 

Mobilna denarnica DH Denarnik zaradi varnostnih ne deluje na mobilnih telefonih s spremenjenimi tovarniškimi nastavitvami oziroma mobilnih telefonih, ki imajo spremenjeno prednastavljeno programsko kodo (zlom zaščite - »rootani« mobilni telefoni). Aplikacija ravno tako ne deluje, če mobilnega telefona nimate zavarovanega / zaklenjenega z vsaj enim varnostnim elementov – PIN, vzorec, prstni odtis ali prepoznava obraza. Uporaba mobilne denarnice DH Denarnik ni odvisna od izbire mobilnega operaterja.

Kako registriram mobilno denarnico DH Denarnik?

Za registracijo mobilne denarnice DH Denarnik potrebujete dostop do interneta, bodisi prek mobilnega omrežja (Mobile Data oz. prenos podatkov), bodisi prek WiFi povezave v Sloveniji in v tujini.

 

Postopek:

  • aplikacijo DH Denarnik brezplačno namestite iz trgovine Google Play,
  • v postopku registracije vnesete svojo davčno številko in zadnje 4 številke katerekoli izmed svojih plačilnih kartic Mastercard ali Maestro (v primeru Mastercard je številka kartice navedena na prvi strani kartice, pri Maestro pa na zadnji strani kartice),
  • po potrditvi vnosa, aplikacija ponudi telefonsko številko, na katero vam posredujemo SMS sporočilo z aktivacijsko kodo (v kolikor telefonska številka ni pravilna, postopka ni mogoče nadaljevati, spremembo številke pa morate sporočite hranilnici),
  • po SMSu prejeto aktivacijsko kodo prepišete v aplikacijo ter določite 4 mestno številčno geslo; v kolikor mobilni telefon podpira uporabo prstnega odtisa, lahko uporabite tudi ta enostavnejši način,
  • nadaljujete z aktiviranjem plačilnih kartic, ki jih boste uporabljali z mobilno denarnico in s tem zaključite postopek registracije in aktivacije.

 

Registracija mobilne denarnice DH Denarnik ni mogoča v državah, v katerih velja prepoved oziroma omejitev poslovanja s karticami Mastercard; seznam držav oziroma regij je objavljen na spletnih straneh mednarodnega kartičnega sistema Mastercard.

> Vsa pogosta vprašanja